Menu
Bruno Leite scoret 1-0 for Haugesund søndag. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Seone sørget for tre FKH-poeng på overtid: – Forhåpentligvis scorer jeg mange flere

VAR havnet i fokus da Odd misbrukte flere store sjanser hjemme mot Haugesund i årets første kamp i Eliteserien. På overtid avgjorde Ismael Seone for gjestene.

Av NTB | 31.03.2024 20:03:13

Sport: Det så ut til å gå mot 1-1 i Skien, men på overtid dukket 18-åringen Seone opp med brystkassa og sørget for 2-1 og tre FKH-poeng. Det var imidlertid Odd som skapte mest på egen hjemmebane.

– Jeg er veldig glad og fornøyd med å starte på denne måten. Forhåpentligvis blir det mange flere scoringer framover, sa Seone til TV 2 etter kampslutt.

FKH-trener Oskar Hrafn Thorvaldsson var naturlig nok fornøyd med 18-åringen etter kampslutt.

– Han er en god type som jobber veldig hardt. Han er god i feltet, men også mye å gå på når det gjelder det taktiske og det relasjonelle med lagkameratene. Han har alle forutsetninger for å bli en god spiller, men han må være tålmodig, sa Thorvaldsson til TV 2

Etter snaue sju minutter kom vertenes Mikael Ingebrigtsen til skudd etter et ballbrudd høyt i banen, men Egil Selvik stanset forsøket. Halvannet minutt senere presset Odd fram en ny stor sjanse, men FKHs sisteskanse gjorde opp for egen feil.

– Her bør Odd ha full kontroll, men de roter bort ballen. Utilgivelig i eget felt. Når først Bruno Leite får muligheten, så sier det bare pang, kommenterte TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Under fem minutter etter sidebyttet dukket Tony Miettinen opp på bakerste stolpe og ekspederte et Odd-frispark i mål. Dommeren var først oppe med offsideflagget, før VAR grep inn og dømte scoring til vertene.

I løpet av annenomgangen kom Odd til flere store sjanser, deriblant ved Tobias Svendsen og Solomon Owusu. På overtid avgjorde gjestene.

– Vi måtte snu oss rundt da Torgeir ble skadet i midtuken, og vi har hatt flere alternativer. Vi vil være framoverrettet med kontroll, og den kontrollen må vi finne nøkkelen til. I noen perioder i sesongoppkjøringen har vi vært gnistrende, og så har vi mistet kontrollen og gitt bort store rom, sa Odd-trener Kenneth Dokken til TV 2 før avspark.

For kun få dager siden skiftet Bilal Njie beite fra nettopp Haugesund til Odd.

– Det er fotball, så man vet aldri hva som kan skje. Det blir litt rart i dag, men samtidig veldig gøy. Fotball er følelser, så det kan hende at det skjer en ting eller to, sa angrepsspilleren til TV 2 i forkant av kampen.

– Vi har skånet ham for det, så vi har bare spurt han om noen generelle ting. Vi ville ikke sette ham i den situasjonen, sa Dokken.

Haugesund lå utsatt til i nedrykkskampen helt fram til siste serierunde forrige sesong, men en sterk 3-0-seier hjemme mot Stabæk sementerte ny kontrakt på øverste nivå i norsk fotball.

Odd ble på sin side nummer ti, men de hvitkledde fra Skien var aldri i fare for å berge plassen i Eliteserien.

Like før halvtimen gjorde Selvik en ny blunder, men også denne gangen slapp bortelaget med skrekken. Vertenes sjansesløsing fikk omsider konsekvenser da Bruno Leite hamret FKH i ledelsen med drøye fem minutter til pause.

Torgeir Børven pådro seg tidligere denne uken en smell i lysken, og veteranen ble ikke spilleklar i tide til serieåpningen.

Dokken avviste overfor kanalen at Njie hadde brettet ut om gamleklubbens taktiske tilnærminger i dagene før oppgjøret.

(©NTB)

Flere nyheter: