Menu
Anders Mol og Christian Sørum fikk en god start på verdenstouren i Doha onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Mol og Sørum med drømmestart i verdenstouren i sandvolleyball

Anders Mol og Christian Sørum fikk den best tenkelige starten på årets verdenstour i sandvolleyball. Nordmennene vant første kamp 2-1 mot amerikansk motstand.

Av NTB | 06.03.2024 15:07:54

Sport: Sesongens første turnering finner sted i Doha. Der fikk Mol og Sørum en optimal start torsdag.

Det første settet mot amerikanerne Trevor Crabb og Theodore Brunner var uhyre jevnt. Lagene fulgte hverandre til 20-20. Til slut var amerikanerne sterkest og vant 24-22.

Dermed var Mol og Sørum nødt til å vinne det andre settet for å tvinge fram et tredje og avgjørende. Nordmennene svarte på tiltale og vant overbevisende 21-14.

Det tredje og avgjørende settet går bare til 15 poeng. Lagene fulgte hverandre lenge poeng for poeng fram til stillingen 13-13. Da det gjaldt som mest leverte den norske duoen to strake poeng og vant settet 15-13 og dermed kampen.

Det betyr at Mol og Sørum tar to poeng i gruppespillet, og med det har gitt seg selv en drømmestart på åpningsturneringen av årets sesong.

Senere onsdag skal den norske duoen spille andre kamp i gruppespillet. Motstandere der er nederlenderne Stefan Boermans og Yorick de Groot. Gruppespillets tredje og siste kamp spilles torsdag.

Det er fire lag i gruppene i turneringen. Førsteplassen i gruppen går direkte til kvartfinalen, mens andre- og tredjeplassen må ut i åttedelsfinaler.

Mol og Sørum forsøker å revansjere fjorårets finaletap i verdenstoursluttspillet. Før fjorårssesongens finaletap hadde duoen vunnet verdenstouren to strake sesonger.

Til sommeren skal duoen forsøke å forsvare OL-gullet fra OL i Tokyo.

(©NTB)

Flere nyheter: