Menu
Liverpool spilte 0-0 mot Manchester United i Premier League søndag. Foto: Jon Super / AP / NTB

Liverpool falt ned fra tabelltopp – målløst rivaloppgjør mot Manchester United

Verken Liverpool eller Manchester United klarte å finne veien til nettmaskene i Premier League søndag. Dermed tok Arsenal over tabelltoppen.

Av NTB | 17.12.2023 19:29:50

Sport: Det var første gang siden 2021 at Manchester United tok poeng på Anfield. 2016 er sist Manchester-laget vant på rivalens gress. Seierstørken ble forlenget også denne gangen.

– Hvis du ser på hvordan vi spilte kampen, så hadde vi mesteparten av ballen og skapte flere muligheter. Det var bare et lag som prøvde å vinne kampen, sa Liverpool-spiller Virgil van Dijk til SkySports ifølge BBC.

– Vi er skuffet over at vi ikke kunne gjøre mer ut av kampen og skape flere muligheter. Laget er fornøyd med at vi ikke tapte, men vi er definitivt ikke glade for at vi ikke vant, sa Manchester Uniteds Scott McTominay til samme kanal.

Liverpool toppet Premier League før helgens runde og hadde en ubeseiret rekke på ni seriekamper før søndagens oppgjør. Uavgjortresultatet førte til at Arsenal forbigikk Liverpool på tabellen. Et poeng skiller de to topplagene.

Til tross for en trøblete sesong ligger på de rødkledde fra Manchester på 7.-plass med 28 poeng. Elleve poeng bak ligaleder Arsenal.

Siden 2003/04-sesongen har aldri Liverpool hatt flere skudd i løpet av en PL-kamp uten at det har endt opp i scoring, ifølge Opta. Søndag hadde de 34 skuddforsøk.

– Vi ønsker selvfølgelig å vinne hver kamp, og det er derfor det er frustrerende. Noen ganger hadde vi for enkle avslutninger og kun heller spilt videre. Den riktige avgjørelsen manglet noen ganger, fortsatte van Dijk.

Manchester Uniteds 38 skuddforsøk mot Burnley i oktober 2016 var forrige gang et PL-lag hadde flere avslutninger uten mål.

Alejandro Garnacho ble spilt igjennom med en perfekt stikker ti minutter etter pause, men en sterk inngripen av Trent Alexander-Arnold hindret avslutningen.

Kort tid etterpå bølget det fram og tilbake. Alexander-Arnold traff stolpen etter 65 minutter, før Rasmus Højlund fikk en stor sjanse i andre ende rett etterpå.

Tre minutter på overtid pådro Diogo Dalot seg to gule kort på rappen for protester og ble dermed utvist. Gjestene klarte likevel å avverge et overtidstap.

I tillegg til en tøff sesong på banen har også manager Erik ten Hag måtte forholde seg til en stadig lenger skadeliste. Anthony Martial, Mason Mount, Christian Eriksen, Lisandro Martínez, Casemiro, Victor Lindelöf og Harry Maguire er alle erfarne spillere ute med skade.

Liverpool møter Arsenal til toppoppgjør lille julaften, mens Manchester United gjester West Ham samme dag.

Manchester United hadde et pinlig 0-7-tap å revansjere fra forrige sesongs møte mellom gigantene på Anfield. Søndag var det et langt mer strukturert United-forsvar.

Liverpool var farligst frempå før pause, men gjestene forsvarte seg godt. Dermed var det målløst til pause.

De rødkledde fra Manchester kom fra et pinlig 0-3-tap på hjemmebane mot Bournemouth i forrige serierunde, samt mesterligaexit i gruppespillet i midtuka. Nederlaget mot Bayern München medførte at Manchester United endte sist i sin mesterligagruppe.

(©NTB)

Flere nyheter: