Menu
Illustrasjonsbilde: Statens Vegvesen.

Kritiserer Rogfast for støyforurensning

Kommunelegen i Randaberg kritiserer Vegvesenet og Rogfast for støyforurensning under byggingen.

Av Egil M Solberg | 15.12.2023 08:50:13

Rogfast: I en kontroversiell uttalelse retter kommunens lege, Stanko Matic, skarp kritikk mot Statens vegvesen og Rogfast-prosjektet for manglende tiltak mot støyforurensning under nattlig byggeaktivitet, melder Bygdebladet.

Matic hevder ifølge avisa at Vegvesenet har mye å gå på når det gjelder å skjerme innbyggerne fra uønsket støy under konstruksjonen av den omfattende veitunnelen.

Matic påpeker at nattarbeidet, som er nødvendig for å oppfylle tidsfrister og minimere daglig trafikkforstyrrelser, har ført til betydelige helseproblemer for lokalsamfunnet. Han mener at Vegvesenet og Rogfast må ta ansvar for å implementere bedre støydempende tiltak og ivareta beboernes helse og trivsel.

Påstandene fra kommunedoktoren har utløst en debatt om balansen mellom nødvendige infrastrukturprosjekter og beskyttelsen av lokalsamfunnets velferd.

Statens vegvesen har ifølge avisa ennå ikke kommentert påstandene, og det gjenstår å se hvordan de vil håndtere den økte oppmerksomheten rundt støyproblemene knyttet til Rogfast-prosjektet.

Flere nyheter: