Curling-EM spilles i Aberdeen, Skottland. Foto: Lise Åserud / NTB

Norges curlingherrer vant, men semifinalesjansen røk – ble nummer fem i EM

De norske curlingherrene klarte ikke å ta seg til semifinale i EM. De slo Sveits, men fikk ikke hjelpen de trengte fra andre lag.

Av NTB | 23.11.2023 18:19:46

Sport: Norge vant 6-4 over Sveits, men var samtidig avhengig av at Finland slo EM-verten Skottland i sin kamp. Der sto det 7-7 etter ti omganger, og oppgjøret måtte avgjøres med ekstraomgang og skotsk sistesten. Skottland avgjorde med en perfekt sten fra skip Bruce Mouat.

Finnene kjempet for å overleve i A-puljen i EM, men etter tapet må de ta steget ned til B-puljen sammen med Tyrkia.

Bak Italia (9-0) og Skottland (7-2) endte både Sveits, Sverige og Norge med seks seire og tre tap, men Norge fikk den sure femteplassen som dårligste lag i såkalt «draw shot challenge».

Hadde Skottland også endt med seks seire og tre tap, ville Norge vært videre til semifinale.

Sveits utlignet til 4-4, men Norge hadde sistesten i nest siste omgang. Der ble det ett poeng og norsk 5-4-ledelse. Spenningen holdt seg helt til siste sten i den tiende omgangen hvor nordmennene klarte å stjele ett nytt poeng og vinne 6-4.

Sverige hadde ingen problemer med å slå Tyrkia 10-2, så Norge fikk heller ingen hjelp fra tyrkerne.

Norge med Magnus Ramsfjell som skip tok ledelsen med ett poeng i første omgang, men Sveits tok to poeng i den neste. Etter seks omganger sto det 3-3. Så «stjal» Norge ett poeng i en omgang med sveitsisk sistesten.

Magnus Ramsfjell har med seg Martin Sesaker, Bendik Ramsfjell og Gaute Nepstad på laget. Norge vant sine tre siste kamper og meldte seg på i kampen om semifinaleplass etter en dårlig start på turneringen, men det holdt altså ikke.