Menu
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sier at heldigitaliseringen av etableringsprosessen for nye AS er en av flere prosjekter som regjeringen jobber med. Det skal redusere næringslivets kostnader med elleve milliarder kroner innen 2025. Foto: Heiko Junge / NTB

Prosessen for å etablere nye selskap blir heldigital

Tidligere kunne det ta opptil 30 dager å få etablert et AS, men med heldigitaliseringen er målet at næringsdrivende kan gjøre det på et døgn.

Av NTB | 13.11.2023 14:59:40

Økonomi og næringsliv: – Den digitale selskapsetableringen vi lanserer i dag, gjør at næringsdrivende kan bruke tiden sin på verdiskaping heller enn å bale med papirer, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i en pressemelding.

Gjennom et privat-offentlig samarbeid blir prosessen for å etablere nye selskap nå heldigital, melder regjeringen i pressemeldingen.

Tjenesten, kalt «Digital selskapsetablering», innebærer blant annet at brukerne kan registrere sin bedrift i nettbanken sin, heller enn å måtte gå inn hos Brønnøysundregistrene.

Flere aktører fra finansnæringen har deltatt i samarbeidet – deriblant Sparebank 1 som er klar med den digitale tjenesten Starte AS.

Nettbanken Folio er også ferdig med sin sluttbrukerløsning, mens DNB nærmer seg en løsning for etablering. Også Fiken er i gang med en løsning for etablering av enkeltpersonforetak.

(©NTB)

Flere nyheter: