Liverpools Mohamed Salah etter 1-0-scoringen mot Brentford søndag. Foto: Jon Super / AP / NTB

Historisk Salah da Liverpool slo Brentford

Mohamed Salah scoret sitt mål nummer 200 i engelsk fotball da Liverpool vant 3-0 over Brentford på Anfield i søndagens Premier League-oppgjør.

Av NTB | 12.11.2023 17:09:51

Sport: 31-åringens milepæl kom et drøyt kvarter inn i 2. omgang. Egypteren ble historisk allerede før pause da han gjorde 1-0. Da ble han den første Liverpool-spilleren til å score i de seks første hjemmekampene i løpet av en sesong.

Liverpool var det klart beste laget mot Kristoffer Ajer og resten av Brentford. De hadde hatt ballen over streken to ganger før de tok ledelsen.

Den første annulleringen kom i det 23. minutt. Darwin Nuñez scoret via stolpen, men offsideflagget var dessverre oppe for Jürgen Klopps menn. VAR var enig i den beslutningen.

Og ikke nok med det. Noen minutter senere scoret Nuñez igjen, og enda en gang ble målet annullert. Denne gangen var det ingen tvil om offsiden.

16 minutter ut i 2. omgang satt den igjen for Salah da han nikket inn 2-0 med sin scoring nummer 200 i engelsk fotball.

Kostas Tsimikas sto bak det nydelig forarbeidet. TV-bildene viste at ballen ikke hadde vært ute før Tsimikas hadde slått innlegget.

Liverpool tok seg opp til 2.-plass på tabellen med bedre målforskjell enn Arsenal på plassen bak.

Kristoffer Ajer spilte hele kampen for Brentford. Til uken venter det landslagsoppdrag med Norge.

Etter 39 minutter satt den endelig, og nå var det ingen offside å bry seg om. Mohamed Salah trillet inn 1-0 etter glitrende angrepsfotball, og nest sist på ballen var nevnte Darwin Nuñez.

Liverpool var ikke ferdigscoret. Tsimikas var igjen regissør da han la opp til Diogo Jotas flotte 3-0-scoring fra distanse. Portugiseren skjøt i det lengste hjørnet fra rundt 16 meter.