Menu
Feiring: Signering av byggekontrakten ble feiret med kake og festtaler torsdag. Fra venstre prosjektdirektør Laila Nemeth, administrerende direktør i Helse Fonna, Anders Hovland, og daglig leder i GL Prosjektservice AS, Terje Lindstrøm. Foto: Eirik Dankel

Kontrakt til 1 milliard signert for videre utbygging av sykehuset

GL Prosjektservice AS har signert hovedkontrakten for byggetrinn 2 på Haugesund sykehus, etter en omfattende tilbuds- og forhandlingsfase.

Av Egil M Solberg | 26.10.2023 16:38:10

Sykehus: Denne byggekontrakten, som har en total budsjettramme på omtrent 1 milliard kroner, inkluderer oppføringen av et nybygg med sju etasjer. Prosjektet omfatter også en utvidelse på tre etasjer på den eksisterende S-blokken og rivingen av den gamle Austblokka.

Det nye bygget vil huse sengeposter for ulike medisinske områder, inkludert infeksjonspost med flere isolat, gastromedisin, nefrologi, eldremedisin og nevrologi. Byggearbeidet er planlagt å starte om vinteren 2024, med en forventet ferdigstillelse i høsten 2026 og innflytting i vinteren 2027.

Prosjektdirektør Laila Nemeth i Helse Fonna understreker betydningen av utbyggingen for regionen og pasientene. Administrerende direktør Anders Hovland legger også vekt på prosjektets betydning for forbedret drift og behandling samt utdanning av helsepersonell.

Byggeprosjektet forventes å ha betydelige positive ringvirkninger for lokale bedrifter på Haugalandet, da mange av underleverandørene er lokalt baserte. Dette prosjektet følger etter første byggetrinn som ble tatt i bruk høsten 2021 til en kostnad på omtrent 2 milliarder kroner.

Flere nyheter: