Menu
Arne-Martin Kjærland er fabrikksjef på Hydro Karmøy. FOTO: Hydro

Utfordrende marked påvirker driften på Hydro Karmøy

Tirsdag presenterte Hydro Karmøy et overskudd før renter, skatt og avskrivninger på 293 millioner kroner for tredje kvartal 2023. Men et utfordrende marked påvirker driften også på Karmøy.

Av Egil M Solberg | 24.10.2023 11:40:42

Næringsliv: – Vi ser effekten av et svekket marked. Mens vi tidligere i år så en nedgang innen bygg- og anleggsbransjen merker vi nå også en svakere utvikling i bilindustrien, mens kabelsegmentet fortsatt er et godt marked for oss. Kombinert med lavere priser på aluminium bidrar markedsutfordringene til å drive resultatet ned, sier fabrikksjef Arne Martin Kjærland ved Hydro Karmøy.

Hydro Karmøy er kjent for sin teknologipilot med den mest klima- og energieffektive teknologien for aluminiumsproduksjon i verden. På grunn av lavere etterspørsel kjører anlegget med 25 % av elektrolysekapasiteten utkoblet.

Tida benyttes til å oppgradere elektrolysecellene med helt ny teknologi som gjør cellene klare for karbonfangst. Dette er en del av Hydros overordnede satsing på
utslippsreduserende tiltak som vil kreve omfattende investeringer de neste årene.

– For at vi skal få ta del i videre investering og utvikling av verket er vi avhengige av tilgang på kraft til konkurransedyktig priser og trygge og forutsigbare rammebetingelser. Derfor er vi bekymret for regjeringens forslag i statsbudsjettet for 2024 om ytterligere kutt i CO2-kompensasjonsordningen. Det
vil bidra til å svekke vår konkurranseevne, sier Kjærland.

– Samtidig er det gledelig at vi leverer veldig godt på operasjonelle parametere innen HMS, volum, kvalitet og miljø. Det er gledelig å se så stort engasjement for sikkerhetsarbeidet i hele organisasjonen. Vi har ikke hatt noen skader med fravær eller medisinsk behandling i tredje kvartal, sier Kjærland.

Flere nyheter: