Menu
Direktør Mari Velsand i Medietilsynet mener norske medier går en større usikkerhet i møte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Mediebransjens lønnsomhet på sitt svakeste siden finanskrisen

Lavere inntekter og økte driftskostnader førte til en tydelig økonomisk tilbakegang for den norske mediebransjen i 2022, viser nye tall fra Medietilsynet

Av NTB | 24.10.2023 11:02:32

Økonomi og næringsliv: ­– Etter noen gode økonomiske år, går norske medier definitivt en større usikkerhet i møte, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Medietilsynets årlige rapport om den medieøkonomiske utviklingen viser at driftsresultatet for den norske mediebransjen ble halvert fra 2021, og endte på vel 900 millioner kroner i fjor. Dette er altså det laveste nivået siden finanskrisen for 15 år siden.

­– Brukerinntektene økte med bare 0,5 prosent i fjor. Spørsmålet er om dette er en naturlig utflating etter år med vekst, eller om en generelt svakere husholdningsøkonomi framover kan virke negativt inn på folks vilje til å betale for medieinnhold, sier Velsand.

Norske aviser ligger langt fremme når det gjelder digitalisering, men inntektene fra papiravisen betyr fortsatt mye for avisenes økonomi, ifølge rapporten fra Medietilsynet. Ved å droppe papirutgaven ville avisenes inntekter i sum falle med om lag én milliard kroner, viser rapporten.

­– Det er første gang vi undersøker verdien av papiraviser for mediekonsernene, og det kommer klart fram at disse produktene fortsatt bidrar til viktige inntekter, sier Velsand.

(©NTB)

Flere nyheter: