Haugesund feirer målet sitt i 1. omgang mot HamKam ved kaptein Peter Therkildsen (midten). Foto: Geir Olsen / NTB

Dansk dynamitt da Haugesund tok stort byks i nedrykksstriden

Haugesund sikret seg alle poengene med 3-0 borte mot HamKam og klatret på tabellen fra sin utsatte posisjon.

Av NTB | 22.10.2023 19:03:13

Sport: Før kampen hadde HamKam 27 poeng på en 11.-plass, mens Haugesund med sine 24 poeng bare hadde Stabæk bak seg på kvalifiseringsplassen. Nå er begge lagene på 27 med FKH på plassen foran HamKam.

Den danske FKH-kapteinen Peter Therkildsen og landsmann Julius Esken sto for de to første målene. Rett før slutt satte Alexander Søderlund kronen på verket med 3-0.

Therkildsen dukket opp på bakre stolpe etter en corner etter en halvtimes spill. Før det hadde hjemmelaget hatt mye ball og en del gode forsøk, men det var gjestene som avsluttet 1. omgangen best og kunne fort å ha scoret flere mål.

– Vi snakket aldri om at vi kunne tape denne kampen. Vi hadde hele tiden fokus på seieren, sa Haugesund-trener Sancheev Manoharan til TV 2 i pausen.

– Vi må begynne å ligne oss selv slik vi var de første 20 minuttene. Det ble etter hvert for mye «Hawaii», sa HamKam-trener Jakob Michelsen.

Han fikk se litt bedre tendenser etter hvilen, men målet lot vente på seg.

To minutter før slutt kom Haugesund alene gjennom, og en lekker pasning fra Bruno Leite fant Eskesen på åpent mål. FKH-veteranen Søderlund avsluttet ballet med å sette 3-0 da han dukket opp bak en HamKam-forsvarer som trodde han hadde full kontroll.

HamKam møter Odd borte i neste runde, mens Haugesund tar imot tabelljumbo Aalesund.