Eirik Ulland Andersen scoret for Strømsgodset mot Odd i Eliteserien søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Snuoperasjon sørget for Strømsgodset-seier – tok steget bort fra nedrykksstriden

Strømsgodset havnet under før pause, men kjempet seg tilbake og vant 3-1 over Odd på hjemmebane i Eliteserien søndag. Det sikret klubben tre viktige poeng.

Av NTB | 22.10.2023 19:03:52

Sport: Faniel Tewelde sørget for 0-1 til pause, men i løpet av fem minutter i andreomgangen vendte Eirik Ulland Andersen og Herman Stengel kampen i favør hjemmelaget. Elias Hoff Melkersen sørget for 3-1-seier fem minutter før full tid.

Dermed tar Godset steget bort fra nedrykksstriden. Klubben er seks poeng foran kvalikplassen med fem runder igjen av årets sesong. Seieren var klubbens første siden 2-1-seieren over Stabæk 3. september.

Ett poeng foran er Odd, som søndag spilte sin fjerde strake kamp uten å ta en trepoenger.

Tewelde klinket inn kampens første for gjestene like før halvtimen spilt. 17-åringen hamret til fra langt hold, og ballen snek seg inn i Strømsgodset-målet via stolperoten.

Andersen bredsidet inn utligningen like etter timen spilt. Logi Tómasson fant Andersen som stormet inn i boksen, og sistnevnte fullførte et flott Godset-angrep.

Bare minutter senere fullendte Stengel snuoperasjonen da han var sikker fra elleve meter. Dommeren pekte på straffemerket etter at Diogo Tomas handset i egen boks.

Fem minutter før slutt headet Melkersen inn kampens siste.

Odd tar imot HamKam på hjemmebane om en ukes tid, mens Strømsgodset reiser til Stavanger til et tøft oppgjør mot Viking samme dag.