Menu
Christine Benedichte Meyer er Høyres byrådslederkandidat i Bergen. Foto: Alf Simensen / NTB

Høyres byrådslederkandidat åpner for Bybane-omkamp i Bergen

Under valgkampen har Høyres toppkandidat Christine Meyer sagt at det ikke blir omkamp om Bybanen. Nå åpner hun døren på gløtt.

Av NTB | 12.09.2023 00:34:54

Politikk: Bybanen skal etter planen gå langs Bryggen i Bergen. Hvis Høyre går inn for å legge Bybanen i tunnel, ligger det an til flertall for en omkamp, melder Bergensavisen.

– Nå har velgerne talt. Vi er nødt til å lytte til alle partiene og se hva de ønsker, men jeg vil gjerne se mandatfordelingen før jeg sier noe mer, sier Meyer til avisen.

Venstres Per-Arne Larsen (V) sier til samme avis at han er helt enig med Meyer i at de må se den endelige mandatfordelingen. Han ønsker dog ikke omkamp.

– Men å begynne å dra opp igjen den saken som har voldt så mye krangling disse årene, ser jeg ingen grunn til, sier Larsen til samme avis.

Med 60 prosent av stemmene telt opp i Bergen, ligger Høyre an til å få 19 mandater. Frp ligger an til 7, Bergenslisten til 3, Industri- og næringspartiet til 3, Pensjonistpartiet til ett, og Senterpartiet til ett mandat. Det trengs 34 mandater for flertall.

(©NTB)

Flere nyheter: