Menu
Luis Rubiales har trukket seg som president for det spanske fotballforbundet. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Spanias fotballpresident med krystallklar beskjed: – Kommer ikke til å gå av

Den spanske fotballpresidenten Luis Rubiales sier han ikke vil gå av som følge av det omstridte kysset etter VM-finalen.

Av NTB | 25.08.2023 12:54:34

Sport: Det var Rubiales klar på da han inntok talerstolen under en ekstraordinær generalforsamling i eget forbund fredag. Både AFP og Marca omtaler dette.

– Jeg kommer ikke til å gå av, jeg kommer ikke til å gå av, jeg kommer ikke til å gå av, ropte Rubiales til forsamlingen, ifølge AFP.

– Jeg gjorde en feil, og det var ikke passende å gjøre det jeg gjorde. Er det alvorlig nok til at jeg går av? Jeg kommer ikke til å si opp», sa presidenten også ifølge Marca.

Han var tydelig på at vil kjempe til siste slutt for å beholde jobben.

Rubiales sto på talerstolen og snakket i mer enn en halvtime. I forsvarstalen gikk han til angrep på flere av sine kritikere, blant dem politikere som har uttalt seg negativt om ham.

Kritikken har haglet som følge av oppførselen til Rubiales i etterkant av VM-finalen mellom Spania og England. De spanske fotballkvinnene vant 1-0.

Den mest omtalte episoden skjedde på scenen da de spanske fotballkvinnene skulle få sine gullmedaljer etter seieren over England.

Rubiales klemte alle Spanias spillere, men kysset i tillegg Jennifer Hermoso på munnen etter å ha omfavnet henne og kysset henne på kinnet. Det har skapt en voldsomt opphetet debatt.

Fredag sa hovedpersonen at han har kommet til motsatt konklusjon.

Den spanske statsministeren Pedro Sánchez er blant dem som har kritisert Rubiales i harde ordelag etter episoden i Australia.

Rubiales gikk offentlig ut og beklaget episoden, men kritikken avtok ikke av den grunn.

Da fotballpresidenten var ferdig med å snakke, fikk han stående klappsalver fra de frammøtte på generalforsamlingen. Rubiales svarte med å strø om seg med slengkyss.

Torsdag meldte flere spanske medier at Rubiales kom til å trekke seg. Blant andre Marca og Cadena Ser hevdet å kjenne til Rubiales’ beslutning.

(©NTB)

Flere nyheter: