Menu
Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier at Norge skal lede et Nato-arbeid for å vestliggjøre forsvarsmateriellsektoren i Ukraina. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB

Norge skal lede Nato-arbeid med forsvarsmateriell i Ukraina

Norge skal lede et Nato-arbeid for å vestliggjøre Ukrainas innkjøpspraksis av forsvarsmateriell, samt utvikle samarbeidet mellom allierte nasjoner og Ukraina.

Av NTB | 25.08.2023 12:44:58

Økonomi og næringsliv: – Der har vært store utfordringer med korrupsjon innen forsvarskjøp i Ukraina, slår forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) fast i en pressemelding.

– Helt siden Nato ba Norge om hjelp i 2014 har vi støttet Ukraina med å bygge inn integritet i lover, regler og prosedyrer for gode forsvarsinnkjøp, sier han videre.

I mars inngikk Norge en avtale med Ukraina om å støtte utviklingen av en ukrainsk forsvarsmateriellorganisasjon. Nå skal Norge lede en gjennomgang av hvordan Nato kan bidra innenfor forsvarskjøp i Ukraina.

Sektoren skal utvikles i retning av vestlige standarder og arbeidsformer. Gjennomgangen skal være ferdig i løpet av året og inneholde konkrete tiltak.

(©NTB)