Menu
Nesbyen i Hallingdal ble rammet av ekstremværet Hans denne uken. Mye vann har nå begynt å trekke seg tilbake. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Mehl besøker flomutsatte områder

I dag besøker justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) tre flomrammede kommuner på Østlandet. – Det er viktig at folk blir hørt, sier hun til NTB.

Av NTB | 13.08.2023 08:54:29

Vær: – Ekstremværet Hans har rammet store deler av Sør-Norge, og vannet har ført til skader som har rammet utrolig mange mennesker i forskjellige bygder og byer, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl til NTB.

Hun skal etter planen besøke administrasjonssentrene i kommunene Nesbyen, Nordre Land og Sør-Aurdal søndag.

– Dette er steder hvor vi har sett dramatiske bilder, og folk som står igjen med opprydningsarbeid og store ødeleggelser i tiden fremover.

Nylig var Mehl på befaring ved Drammenselva.

– Det er viktig at disse blir sett og hørt, sier Mehl.

Sentrum av Nesbyen ble fullstendig oversvømt. I Bagn i Sør-Aurdal ble et hus tatt av ras, noe som førte til at beboere i 60 boenheter i boligfeltet ble evakuert. Dokkaelva gikk også tidligere i uken over sine bredder. Det førte til at blant annet store deler av Dokka camping ble helt oversvømt.

Riksvei 7 i Hallingdal er fremdeles stengt ved Nesbyen og Gol. Det er skiltet med korte omkjøringsruter på stedet.

– Dette er ikke over med det. Når vannet trekker seg tilbake igjen, sitter folk fortsatt igjen med ødeleggelsene. Derfor er det viktig å stille opp for dem, sier Mehl.

Også kommunene skal få hjelp.

– Regjeringen har signalisert at de kommunene som sitter igjen med tap, ikke skal sitte med den regningen helt alene. Det er noe vi allerede har diskutert, og det er et arbeid vi kommer til å fortsette med de neste ukene, sier Mehl.

Denne uken har store deler av Østlandet blitt rammet av ekstremværet Hans, som har ført til både flom, skred og store ødeleggelser. En rekke veier er blitt stengt som følge av flommen, og mange er blitt evakuert fra hjemmene sine.

Søndag meldte NVE at flomtoppen trolig er nådd i Mjøsa, Øyeren og Glomma.

(©NTB)

Flere nyheter: