Menu
En større leteaksjon ble iverksatt etter tre utenlandske fisketurister ble meldt er savnet etter en fisketur utenfor Bømlo i Sunnhordland. Foto: Redningsselskapet / NTB

Savnede fisketurister i Bømlo er funnet i god behold

De tre fisketuristene som var savnet i Bømlo, ble tirsdag funnet etter å ha vært savnet siden mandag. Alle de involverte ble funnet i god behold.

Av NTB | 08.08.2023 08:34:25

Kriminalitet og rettsvesen: – Det går helt greit med de involverte. Hendelsen har ikke fått noen helsemessige konsekvenser for dem, sier redningsleder Torgeir Espedal ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Det var i 20-tiden mandag kveld at de tre fisketuristene meldte at de sto fast på en holme og ikke kom seg videre på grunn av uværet.

De tre utenlandske fisketuristene dro ut fra Brandasund ved 11-tiden mandag formiddag.

De tre fisketuristene hadde kontakt med politiet tidligere mandag kveld, men etter en periode fikk ikke nødetatene kontakt med dem.

– Det skyldes at de hadde slått av telefonen grunnet manglende strøm, opplyser Espedal.

– Vi hadde mange med på aksjonen. Redningshelikopteret fløy blant annet hele natten, sier Espedal.

– De bygde seg en bivuakk som de oppholdt seg i over natta. De ble funnet på østsiden av en plass som kalles Vikøya utenfor Bømlo, sier Espedal.

Store ressurser var involvert i leteaksjonen. KV Tor ledet søket på kysten utenfor Bømlo i Vestland med assistanse fra redningsskøyter fra Bergen, Leirvik og Haugesund. I tillegg søker et redningshelikopter fra luften.

(©NTB)

Flere nyheter: