Menu
Solnedgang over Phoenix i USA, hvor det i juli ble målt over 43 grader over 20 dager på rad. USA er ett av landene som utgjør G20. Foto: Matt York / AP / NTB

Ingen enighet om nye klimatiltak på G20-møte

Det ble ikke enighet om noen nye tiltak for å bremse klimaendringene på et G20-møte i India.

Av NTB | 28.07.2023 16:03:24

Vær: Landenes klima- og miljøministre har fredag vært samlet i Chennai i India. Noe gjennombrudd ble det ikke i denne omgang.

– Jeg er veldig skuffet, sier den franske ministeren Christophe Bechu.

– Temperaturrekorder, katastrofer, gigantbranner – og vi er ikke i stand til å bli enige om at utslippene skal nå toppen i 2025, legger han til.

Tross flere tiår med internasjonale klimaforhandlinger fortsetter de globale utslippene å stige. G20-landene står til sammen for over 80 prosent av verdens bruttonasjonalprodukt og utslipp av CO2.

Både vestlige og ikke-vestlige økonomiske stormakter er med i G20. Bechu beskriver diskusjonene med Russland, Kina og Saudi-Arabia som «kompliserte».

En europeisk kilde sier til nyhetsbyrået Reuters at verken Kina eller Saudi-Arabia ville forplikte seg til nye utslippsbegrensninger. Utviklingsland på møtet ønsket i stedet å holde seg til målene i Parisavtalen fra 2015.

Energiministre fra G20 hadde tidligere i uken et møte i den indiske byen Goa. Her ble det ikke enighet om noen plan om å fase ut bruken av fossil energi.

(©NTB)

Flere nyheter: