Menu
Bjørn Gunnar Husby (V). FOTO: Privat

Vil tilby rusmiddelanalyse i Haugesund

Nå ønsker Haugesund Venstre å tilby rusmiddelanalyse i Haugesund, slik at kjøperne i det illegale rusmiddelmarkedet kan få vite hva de kjøper.

Av Egil M Solberg | 15.07.2023 21:19:56

Ruspolitikk: Foreningen Tryggere Ruspolitikk går ut og advarer mot MDMA-piller. Tidligere i sommer la Karmøy kommunes rus- og psykiske helsetjeneste ut en advarsel på Facebook med mistanke om forekomst av et farlig kunstig opiat på Haugalandet.

Et høypotent stoff med stor overdosefare. Nå ønsker Haugesund Venstre å tilby rusmiddelanalyse i Haugesund, slik at kjøperne i det illegale rusmiddelmarkedet kan få vite hva de kjøper, melder partiets første kandidat Bjørn Gunnar Husby i en pressemelding.

God ruspolitikk er også å drive skadeforebyggende arbeid, sier Husby. Han mener det er flere grunnet til hvorfor vi bør innføre rusmiddelanalyse i Haugesund. For det første får man avdekket uventet stoffinnhold som ville kunne ført til overdoser og overdosedødsfall.

Når brukerne av de illegale rusmidlene oppsøker teststasjon vil de som arbeider der få kontakt med brukerne. Slik kan man hjelpe de som står i fare for å utvikle et alvorlig rusproblem, og kunne korrigere skadelige vaner for dem som allerede er rusavhengige.

I tillegg forteller Husby at man vil kunne overvåke det illegale rusmarkedet og fange opp farlige stoffer tidligere, for deretter å sette i gang en varslingskampanje.

Gjennom å tilby rusmiddelanalyse, slik at brukerne i større grad vet hva får seg, vil vi kunne redusere antall overdoser og overdose dødsfall. Derfor må rusmiddelanalyse inkluderes i det skadeforebyggende arbeidet, også i Haugesund, avslutter Husby.

Flere nyheter: