Menu
Aibel hall Foto: Daniel Niazi

Haugesund nominert til Årets maritime kommune

Haugesund er nominert til Årets maritime kommune. Aibel er en av motorene i det maritime næringslivet og bruker én milliard på lokalt næringsliv. Verftet sysselsetter én av fire haugesundere.

Av tomas | 15.07.2023 21:27:56

Maritimt næringsliv: Haugesund er sammen med tre andre norske byer nominert til årets maritime kommune. Kåringen er i regi av Maritimt Forum og Kystens Næringsliv, med Kongsberggruppen, Kystrederiene, DNV, Maritime Bergen, Norges Rederiforbund, Gard og DNB som øvrige samarbeidspartnere.

De tre andre byene som er med i kåringen er Bergen, Horten og Ulstein.

Den største bidragsyteren for Haugesund er skipsverftet Aibel, som sysselsetter én av fire haugesundere og bruker én milliard på lokalt næringsliv, skriver nettstedet kystens.no.

– Direkte og indirekte sysselsetter vi nærmere 10.000 mennesker, de aller fleste lokalt i Haugesund eller på Haugalandet. Vi bruker lokale hoteller, ISO-leverandører, transport, stillas, løft og rigg, logistikktjenester, fortøyning, los, havnevesen og Kystverket, i tillegg til leverandørkjeden. Haugesund er i en særklasse med nærhet til industri, og det drar vi nytte av, sier verftssjef Lars Inge Hellestveit til nettstedet.

Prisen deles ut under Arendalsuken 15.august. Publikum kan bidra ved å stemme på kandidatene.

Publikumsstemmene legges sammen med vurderinger fra en fagjury før endelig vinner presenteres på arrangementet «Fullrigget for fremtiden» under Arendalsuken.

Flere nyheter: