Menu
E134 Dalavikkrysset på Haugalandet. Kart: Statens vegvesen

Skal gjøre dette nye krysset tryggere

Statens vegvesen gjør nå flere grep for å gjøre det nye Dalavikkrysset på E134 tryggere. Ni firma konkurrerer om jobben.

Av Egil M Solberg | 17.04.2023 13:50:43

Trafikk: Krysset ligger i Vindafjord kommune på Haugalandet i Rogaland, på E134 som er en av hovedveiene mellom Vestlandet og Østlandet.

Krysset blir gjennomsnittlig trafikkert av om lagt 6700 kjøretøy i døgnet. Det er dette som blir kallet årsdøgntrafikk (ÅDT). Av dette er 19 prosent, eller 1273, lange kjøretøy (tungtrafikk).

E134 har fartsgrense 80 km/t i dette området, og Statens vegvesen har derfor også tidligere gjort tiltak for å bedre avkjøringen mot fylkesveg 4734 Dalavikvegen. Da utvidet de veien inn mot krysset for kjøreretningen fra øst mot vest.

Nå fullfører Statens vegvesen utbedringen av krysset med fire konkrete tiltak, seier byggeleder Roberto Balzer.

– Vi utvider krysset med et ekstra kjørefelt østover, og lager et ekstra avkjøringsfelt mot venstre for å redusere faren for påkjøringer bakfra. Vi lager en støyvoll for å skjerme naboene og vi setter opp fire nye lysmaster. I tillegg oppgraderer vi en busslomme langs veien mot øst.

Ni firma ville ha jobben

Ni entreprenører, flere av de lokale, leverte inn tilbud på oppdraget:

– Statens vegvesen har nå kontrollregnet på tilbudet, og har innstilt Mesta AS til å få jobben. Vi tar sikte på å signere kontrakten så snart som mulig etter at karensfristen er ute, og å starte arbeidet så raskt som muglig etter det. Jobben skal være ferdig til jul, seier Balzer.

Flere nyheter: