Slik koker du det perfekte påskeegget
Koketiden på egg oppgis gjerne til 4 - 6 minutter for bløtkokte, og 8 - 10 minutter om du ønsker hardkokte egg. Men det stemmer ikke alltid.
Eggkoking: Egg varierer i størrelse, et lite egg trenger kortere koketid enn et større, skriver Teknisk Ukeblad.
Snittvekten på egg er 63 gram, de minste som selges i butikkene er 45 gram, de største opp mot 78 gram. Så har vi høyden over havet, jo høyere vi kommer jo lavere er koketemperaturen og følgelig øker koketiden, blir det opplyst.
Større egg krever mer koketid. Små egg noe mindre.
Starttemperaturen spiller også inn, om du henter egget fra kjøleskapet som holder 4°C gir det lengre koketid enn om egget har ligget fremme på kjøkkenbenken lenge nok til at temperaturen har passert 20°C, skriver avisa.
Kalde egg krever litt lengre koketid.
Så her er det flere faktorer å vurdere når du skal koke det perfekte egget etter din smak.