Menu
Solstad Offshores hovedkontor i Skudeneshavn. FOTO: SMe

Solstad Offshore selger 37 skip

Solstad Offshore selger forsyningsskipsflåten. Tidewater kjøper 37 skip av rederiet i Skudeneshavn.

Av Egil M Solberg | 07.03.2023 10:46:02

Næringsliv: Tidewater betaler i følge meldingen 577 millioner USD hvilket innebærer at Solstads gjeld reduseres med om lag 6 milliarder kroner. Rederiet blir sittende igjen med en moderne flåte av konstruksjonsskip og ankerhåndteringsskip.

– Salget innebærer et strategiskifte for oss i et marked i endring. Forsyningsskipene betjener hovedsakelig olje og gass, mens ankerhåndtering og konstruksjon yter tjenester innenfor den samlede energisektoren. Salget vil videre gi Solstad et større finansielt spillerom med betydelig forbedret gjelds- og likviditetssituasjon, sier konsernsjef Lars Peder Solstad.

Dette melder Solstad Offshore i en pressemelding.

Etter salget vil Solstad sitte igjen med en flåte på 41 skip foruten ytterligere seks skip som skal selges. Avtalen med Tidewater innebærer at sistnevnte vil tilby ansettelse til mannskaper som er om bord på forsyningsskipene som overtas. Tidewater vil også tilby jobb til et utvalg landansatte.

– Som følge av salget til Tidewater, vil Solstads kjernekompetanse kunne utnyttes bedre til å utnytte mulighetene i konstruksjons- og ankerhåndteringsmarkedene, herunder å bygge en sterkere posisjon innenfor fornybart. De generelt bedre inntjeningsmulighetene i konstruksjon og ankerhåndtering vil gjøre det mulig for oss å styrke finansene våre og sette oss i stand til over tid å fornye flåten, sier Lars Peder Solstad.

Flere nyheter: