Jakob Ingebrigtsen (t.v.) i aksjon i torsdagens kvalifisering på 1500 meter i innendørs-EM i Istanbul. Dagen etter suste han inn til gullet i finalen. Foto: AP / NTB

Jakob Ingebrigtsen forsvarte gullet på 1500 meter i innendørs-EM

Ingen kunne stoppe tittelsankeren Jakob Ingebrigtsen (22) på 1500-meteren i innendørs-EM. Han var aldri skikkelig truet på vei mot gullet i Istanbul.

Av NTB | 03.03.2023 18:55:40

Sport: Seieren kom på tiden 3.33,95. Ingebrigtsen hadde full kontroll på oppløpet.

Med det forsvarte han tittelen fra 2019. Sandnes-mannen er også regjerende mester på 3000 meter og løper i helgen for nok en gulldobbel.

Ingebrigtsen ble torsdag finaleklar med 3.50,29 og en tredjeplass i sitt kvalifiseringsheat. Der tok han ikke ut mer enn han måtte.

– Det var et enkelt løp. Jeg ville spare så mye energi som mulig, sa rogalendingen etterpå.

Finaleseieren var Ingebrigtsens fjerde totalt i innendørs-EM. Den første kom på 3000-meteren for fire år siden. Som senior har han nå hele ti mesterskapsgull fra friidrettsbanen.

I tillegg er Ingebrigtsen to ganger europamester i terrengløp.

Mesterskapet i Istanbul går som planlagt tross jordskjelvet som rammet Tyrkia hardt for en snau måned siden.