Menu
En SpaceX-kapsel koblet seg på Den internasjonale romstasjonen fredag. Om bord var fire romfarere som skal tilbringe det neste halvåret i verdensrommet. Foto: Nasa TV via AP / NTB

Nytt mannskap er framme på ISS

Et SpaceX-fartøy ankom Den internasjonale romstasjonen (ISS) fredag. Om bord var fire romfarere fra USA, Russland og De forente arabiske emirater.

Av NTB | 03.03.2023 08:55:40

Vitenskap og teknologi: De fire forlot jorda like etter midnatt natt til torsdag amerikansk tid og koblet seg på ISS knappe 25 timer senere.

Påkoblingen ble bekreftet på en Nasa-kringkasting da ISS og SpaceX-kapselen fløy side om side i drøyt 28.000 kilometer i timen rundt 24 mil over Afrikas østlige kyst. Romfarerne skal være på ISS i rundt seks måneder, der de skal utføre mer enn 200 eksperimenter og teknologidemonstrasjoner.

Blant annet skal de forske på menneskelig cellevekst i rommet og på håndtering av lettantennelig materiale i rommets tyngdekraft.

Nasa håper at noe av forskningen vil bane vei for framtidige langvarige ekspedisjoner til månen og forbi gjennom Nasas Artemis-program, oppfølgeren til Apollo.

(©NTB)

Flere nyheter: