Menu
Anne Kjersti Kalvå, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Øyre Slind og Tiril Udnes Weng skal gå VM-tremila lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Langrenn: Slind, Kalvå, Østberg og Tiril Udnes Weng går VM-tremila

Gullkvartetten fra kvinnestafetten i Planica-VM får fornyet tillit av landslagsledelsen på lørdagens 30 kilometer i klassisk stil.

Av NTB | 03.03.2023 09:15:36

Sport: Det ble klart da Norges Skiforbunds offentliggjorde uttaket fredag morgen.

Dermed får Astrid Øyre Slind, Anne Kjersti Kalvå, Ingvild Flugstad Østberg og verdenscupleder Tiril Udnes Weng sjansen til å øke Norges medaljebeholdning i Slovenia ytterligere.

De samme fire jentene gikk Norge inn til et overraskende gull på stafetten torsdag.

Tremilsuttaket kom ikke som noen stor overraskelse. Slind har siktet mot distansen i lengre tid. Kalvå, Østberg og Udnes Weng har vist seg som de sterkeste norske kortene på distanse så langt i Planica.

Det har blitt norsk gull på hver eneste VM-tremil for kvinner siden verdensmesterskapet på hjemmebane i Oslo i 2011. Therese Johaug har vunnet fire av de seks siste gullene på distansen, mens Marit Bjørgen har tatt de to øvrige.

Også de tre siste OL-gullene på tremil har Johaug og Bjørgen fordelt mellom seg. Bjørgen vant i 2014 og 2018, mens Johaug gikk til topps i Beijing i fjor.

På tremila i Oberstdorf-VM for to år siden tok Heidi Weng sølvet bak Johaug, mens svenske Frida Karlsson ble nummer tre. Denne gangen er verken Johaug eller Weng med.

Weng var med i den norske VM-troppen, men reiste hjem tidlig i mesterskapet fordi hun ikke følte seg klar til å konkurrere.

(©NTB)