Menu
Friskikjører Birk Ruud tok VM-gull i slopestyle tirsdag. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Dobbelt norsk i slopestyle: Ruud tok VM-gullet foran Nummedal

Fristilsstjernen Birk Ruud innfridde og ble verdensmester for første gang med tirsdagens slopestyleseier i Georgia. Christian Nummedal tok sølvet.

Av NTB | 28.02.2023 13:05:39

Sport: Med 90,75 poeng kunne Bærum-gutten Ruud juble for gull. Han fikk til et godt første «run», men ble ikke belønnet med ledelse. Dermed måtte han levere i finaleomgangen, og det gjorde han. Med lite feil og flotte triks sikret han seieren.

Etter at triumfen var i boks fortalte Ruud at formen ikke var helt på topp.

– Det føles fantastisk. Det har vært en tøff dag. Jeg våknet med en feberfølelse, så jeg droppet først halvdel av treningen for å spare energi. Jeg har gjort det før, og det funket igjen i dag, sa Ruud i et intervju med arrangøren.

Christian Nummedal leverte også knallsterkt og tok sin første mesterskapsmedalje da han sikret annenplassen med 87,08 poeng. Han falt i sitt første forsøk, men slo sterkt tilbake i andre forsøk. Hakadal-utøveren ble belønnet med en svært god poengsum.

– Det var en helt sinnssyk dag. Det var litt uromomenter, men det er helt sykt at jeg fikk det til. Jeg har vært emosjonell og nesten på gråten, sa Nummedal til Viaplay.

Tidligere tirsdag tok Johanne Killi bronse i kvinnenes slopestyle. Dermed ble det en god norsk dag i Bakuriani.

– Jeg er veldig glad på «Nummis» vegne. Tre medaljer, det er flott, sa Ruud.

– Det føles godt å ha en VM-tittel. Nå kan jeg si at jeg er verdens beste, i hvert fall i dag, sa Ruud.

Sebastian Schjerve var en medaljefavoritt i finalen etter å ha blitt treer i kvalifiseringen. Han bommet i første forsøk, men i «run» nummer to fikk han 81,85 poeng. Det holdt til 5.-plass.

Tormod Frostad endte på 15.-plass med 35,05 poeng etter å ha bommet i begge sine forsøk.

Ruud vant verdenscuprennet i slopestyle i USA tidligere i februar. Da hadde han Schjerve rett bak seg på resultatlisten. Ruud ble nummer fem i OL i fjor.

VM avsluttes med big air for de norske friskiherrene søndag.

Ruud hadde ett VM-sølv i slopestyle fra før, mens han er regjerende olympisk mester i big air. Tirsdag fikk han også sitt VM-gull.

Ruud vant sitt kvalifiseringen med poengsummen 91,50 og var en klar gullkandidat i finalen. Der fikk han konkurranse fra en landsmann, men med et flott siste forsøk sikret han seieren.

(©NTB)

Flere nyheter: