Menu
Politiet fjernet aksjonister fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat mandag etter at aksjonistene blokkerte inngangene til Olje- og energidepartementet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Politiet bærer bort demonstranter fra regjeringskvartalet

Politiet har båret bort flere demonstranter som har sperret innganger ved regjeringskvartalet i Oslo.

Av NTB | 27.02.2023 13:35:48

Politikk: Det skjer etter at demonstrantene har fått pålegg om å fjerne seg fra inngangspartiene i regjeringskvartalet. Demonstrantene lenket seg sammen ved 13-tiden utenfor inngangene til Olje- og energidepartementet.

– Det er besluttet å rydde Keysers gate mellom Akersgata og Munchs gate. Dette for å sørge for at ansatte får tilgang til arbeidsplassen sin, skriver politiet i Oslo på Twitter.

Politiets innsatsleder Brian Skotnes sa til pressen før de bar bort demonstranter at de ikke har noen intensjoner om å pågripe demonstrantene.

– Det har blitt gitt både anmodning og pålegg til demonstrantene om å flytte seg. Dette har de ikke etterkommet, ifølge politiet.

– Vi fortsetter aksjonen med full styrke. Vi skal fortsette aksjonen helt til menneskerettighetsbruddet opphører, sier Beaska.

Aksjonistene reagerer på at vindturbinene på Fosen, som Høyesterett har sagt at er ulovlige, ikke er revet. I oktober 2021 slo Høyesterett fast at vindparken på Fosen i Trøndelag var oppført i strid med urfolksrettighetene.

– Det er noen få som sitter ved de inngangene som vi har tatt kontroll på. Disse har fått pålegg om å fjerne seg. Gjør de ikke det, vil vi fjerne dem med makt. Vi har ingen intensjon om å pågripe dem, så de vil bli fjernet fra inngangene, sa Skotnes.

Talsperson Niillas Beaska fra Norske Samers Riksforbund sier dette ikke påvirker aksjonen på noen måte.

Flere nyheter: