Menu
Marcus Kleveland tok gull i slopestyle i VM i Georgia mandag. Foto: Heiko Junge / NTB

Snowboard: Marcus Kleveland forsvarte VM-tittelen i slopestyle

Marcus Kleveland (23) slo tilbake etter en svak start og tok sitt andre strake VM-gull i slopestyle mandag. Han var klart best i finalen i georgiske Bakuriani.

Av NTB | 27.02.2023 13:45:34

Sport: Kleveland var regjerende mester etter triumfen i amerikanske Aspen i 2021. Han var nær ved å ikke kvalifisere seg til finalen, men greide det med fattige 1,82 poengs margin.

I finalen gjorde Dombås-utøveren det svært spennende da han falt i sitt første forsøk. Dermed måtte han levere i det siste, og det gjorde han med glans. Med 87,23 poeng sikret han gullet.

– Han er i en egen klasse akkurat nå i denne VM-finalen, sa Viaplay-ekspert Silje Norendal.

Før start pekte Kleveland på utfordringer railseksjonen i enden av løypa. Den skapte trøbbel for noen i kvinnekonkurransen tidligere mandag, men stoppet ikke Kleveland. Med et godt sammensatt «run» vant han finalen.

– Det er digg … Han liker å gjøre det spennende for oss. Det «runnet» der satt, sa landslagstrener Morten Kleivdal.

Kleveland og Røisland tok begge medalje i slopestyle i X-Games nylig. Kleveland plukket sølvet, mens Røisland endte på bronseplass. Kleveland vant verdenscuprennet i slopestyle i sveitsiske Laax sent i januar og leder verdenscupen.

Det var dermed knyttet mye spenning til mandagens finale. Der innfridde Kleveland.

Kraftig vind har forsinket konkurranseprogrammet i Bakuriani, men mandag var det fine forhold i bakken.

Den regjerende olympiske mesteren ble belønnet med 88,78 poeng for sitt beste forsøk, mens japanske Miyabi Onitsuka tok bronsen med 83,05.

Hanne Eilertsen og Bettina Roll røk begge ut i kvalifiseringen.

Det neste for teknikerne er halfpipe 3. mars. Etter det venter big air, der Norge har nye vinnersjanser. Kleveland tok bronse i øvelsen i 2019 og 2021 og vant big air-konkurransen i X-Games nylig.

Røisland ble nummer to i kvalifiseringen, og i finalen gjorde han et godt første forsøk. Han lå da rett utenfor pallen, og med et fall i siste forsøk ble det ingen medalje.

I kvinnekonkurransen ble britiske Mia Brookes verdensmester i sitt første VM-renn noensinne. Hun fylte 16 år i januar og vant med 91,38 poeng foran regjerende dobbeltmester Zoi Sadowski-Synnott (21) fra New Zealand.

(©NTB)

Flere nyheter: