Martin Røymark og Vålerenga vant toppkampen mot Storhamar på hjemmebane. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Vålerenga vant toppkampen mot Storhamar – Ringerikes sluttspillsjanse borte

Vålerenga gikk seirende ut av toppkampen mot Storhamar med 3-2 i eliteserien ishockey lørdag. Ringerikes håp om sluttspill er borte etter 1-6-tap for Stjernen

Av NTB | 25.02.2023 18:45:34

Sport: VIF er med seieren nummer tre på tabellen med 91 poeng. Det er bare ett poeng bak lørdagens motstander Storhamar. Stavanger Oilers har 93 poeng og vil være serievinner om det blir seier over Manglerud lørdag kveld.

Jørgen Karterud sendte Vålerenga i føringen 5.41 inn i første periode. Eskild Olsen utlignet senere i omgangen før Mika Partanen ga VIF ledelse inn til pause.

David Booth utlignet i midtperioden mot gamleklubben, men i siste periode ble Andreas Martinsen matchvinner for Vålerenga.

Det gjenstår kun en runde før NM-sluttspillet settes i gang. ¨

Dermed ble Sparta passert av naboen Stjernen, som med 89 poeng er på 4.-plass ett poeng og en poeng foran Sparta.

I lørdagens kamp sendte Jonathan Hermansson Stjernen i føringen allerede etter to minutter. Etter 2. periode ledet Fredrikstad-laget 3-0, og hjemmelaget scoret ytterliggere tre mål i siste periode.

Stjernen har ikke avgitt poeng mot de tre nederste lagene på tabellen denne sesongen.

Sparta er også et av topplagene, men tapte viktig terreng til konkurrentene lørdag. Laget fra Sarpsborg gikk på 1-4-tap for Frisk Asker.

Ringerike må i likhet med tabelljumbo Grüner ut i nedrykkskvalifisering. Det er klart etter lørdagens tap for Stjernen.