Menu
Norges landslagskaptein Jonas Holøs i aksjon under VM i Latvia i 2021. Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund / NTB

Ishockey: Skadeplaget Holøs gir seg selv en siste sjanse

Ishockeyspilleren Jonas Holøs (35) har ennå til gode å gjøre comeback for Sparta. Nå gjenstår et siste forsøk før karrieren eventuelt er slutt.

Av NTB | 11.01.2023 13:35:21

Sport: Dersom planen om comeback for moderklubben slår feil igjen, er karrieren over. Det bekrefter Holøs overfor nitten.no.

– Jeg har sagt til de i klubben at jeg skal gi det ett forsøk til. Går ikke det, gir jeg opp denne sesongen. Da ligger det i kortene at det ikke blir noe mer, sier han.

En strålende ishockeykarriere kan være over. Holøs debuterte på landslaget som 18-åring i 2006. Han forlot norsk ishockey til fordel for Färjestad. Så fikk han prøvd seg i NHL og spilte 39 kamper for Colorado Avalanche i 2010-11-sesongen.

Videre ble det to nye sesonger i svenske SHL og Växjö. Deretter fikk turen til russiske KHL og Lokomotiv Jaroslavl i to sesonger.

Etter en ny retur til Färjestad og senere noen sesonger i sveitsiske Fribourg-Gotteron, gikk han til Linköping. I fjor avsluttet han utenlandskarrieren i tyske Kölner Haie.

Nå er han tilbake i moderklubben Sparta, men en treningskamp mot Ringerike er fortsatt 35-åringens eneste for klubben etter returen. Skader plager Holøs.

– Nå er alt kontrollert, så da føles det stort sett greit hver dag. Med liten belastning er det ikke noe problem, men det har egentlig ikke skjedd noe, sier 35-åringen om sin skadesituasjon.

(©NTB)