Menu
Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) tar selvkritikk etter Facebook-innlegg om norsk hydrogensatsing. Foto: Torstein Bøe / NTB

Ola Borten Moe tar selvkritikk

Sp-nestleder Ola Borten Moe erkjenner at han tok feil i et Facebook-innlegg om hydrogen, som statsministeren måtte ta opp i spørretimen.

Av NTB | 11.01.2023 13:25:41

Vitenskap og teknologi: – Min kollega i regjering tar feil i konklusjonen om hydrogen, slo statsminister Jonas Gahr Støre fast fra Stortingets talerstol onsdag.

– Jeg tar selvkritikk, sier Ola Borten Moe til Dagbladet.

Borten Moe forteller Dagbladet at han egentlig er enig med statsministerens analyse.

Sp-nestlederen peker på to forhold han burde hatt oversikt over før han angrep hydrogensatsingen til egen regjering fredag ettermiddag.

– Jeg ante ikke at olje- og energiminister Terje Aasland og næringsminister Jan Christian Vestre var på framleggelsen. Det gjorde selvsagt mitt innlegg litt ustilig, sier han.

– Og så kom Aasland med en viktig presisering om at vi skal bruke kraft uten alternativ verdi. Da er det åpenbart mer fornuftig å lage hydrogen enn å la vannet renne ut. Jeg burde ha visst det, sier han.

Ola Borten Moe skrev fredag et innlegg på Facebook der han hevdet at hydrogensatsingen til Nel og Statkraft var «lysår unna å være forsvarlig»

Overfor TV 2 påpeker Borten Moe at kjernen i innlegget var å påpeke energieffektiviteten, eller mangelen på den, i denne teknologien.

– Effektiviteten i teknologien er ganske lav, og spesielt i en situasjon der vi mangler kraft, er det greit å være klar over, sier Borten Moe.

(©NTB)

Flere nyheter: