Menu
Dagros er ikke like feit som før. Det gjør at storfekjøtt får lavere fettinnhold. Foto: Terje Pedersen / NTB

Fettprosenten i norsk kjøtt går ned

Endringer i husdyrproduksjon gjør at kjøttet forandrer seg og får lavere fettinnhold enn før. De siste årene har kjøttet blitt stadig magrere, ifølge bransjen.

Av NTB | 27.12.2024 01:31:58

Fritid: – Bransjen har i mange år jobbet målrettet med blant annet å redusere innholdet av mettet fett i kjøttprodukter gjennom Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold, som er en avtale mellom helsemyndighetene og matbransjen, sier Karianne Spetaas Henriksen, fagsjef for ernæring i Animalia, ifølge Nationen.

En annen viktig faktor for å redusere fettinnholdet i kjøtt er at man bevisst avler fram magrere dyr.

– I norsk svineproduksjon har det vært et målrettet avlsarbeid knyttet til å produsere magrere svinekjøtt, forklarer Henriksen.

Kostholdsundersøkelser blant voksne i Norge viser at rundt 20 prosent av fettet i kostholdet vårt kommer fra kjøtt og kjøttprodukter.

(©NTB)

Flere nyheter: