Fettprosenten i norsk kjøtt går ned
Endringer i husdyrproduksjon gjør at kjøttet forandrer seg og får lavere fettinnhold enn før. De siste årene har kjøttet blitt stadig magrere, ifølge bransjen.
Fritid: – Bransjen har i mange år jobbet målrettet med blant annet å redusere innholdet av mettet fett i kjøttprodukter gjennom Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold, som er en avtale mellom helsemyndighetene og matbransjen, sier Karianne Spetaas Henriksen, fagsjef for ernæring i Animalia, ifølge Nationen.
En annen viktig faktor for å redusere fettinnholdet i kjøtt er at man bevisst avler fram magrere dyr.
– I norsk svineproduksjon har det vært et målrettet avlsarbeid knyttet til å produsere magrere svinekjøtt, forklarer Henriksen.
Kostholdsundersøkelser blant voksne i Norge viser at rundt 20 prosent av fettet i kostholdet vårt kommer fra kjøtt og kjøttprodukter.
(©NTB)