Menu
Øvre Eiker kommune evakuerer rundt 80 husstander som ligger langs Drammensvassdraget ved Hokksund. Foto: Frederik Ringnes / NTB

80 husstander i Hokksund evakueres

Torsdag ettermiddag evakueres rundt 80 husstander i Hokksund. Kommunen og Røde Kors er i gang med å gå fra hus til hus.

Av NTB | 10.08.2023 21:04:57

Økonomi og næringsliv: Ordfører i Øvre Eiker kommune, Knut Kvale (Sp), bekrefter overfor TV 2 at cirka 80 husstander, hovedsakelig langs elvekanten i Hokksund, evakueres.

Vannstanden i dammen på oversiden av demningen på Hellefoss i Hokksund har nådd et så høyt nivå at evakuering er nødvendig.

– Vi gjør dette av hensyn til folks sikkerhet og helse, sier ordfører Knut Kvale til Drammens Tidende i 18-tiden torsdag.

Kvale sier til NTB at det er et føre var-tiltak.

– Vannstanden stiger fortsatt. Men jeg tror ikke det er nødvendig å utvide evakueringssonen, sier Kvale.

Lukene på Hellefoss har stått helt åpne fra onsdag. Dette for å ta unna vannmassene så godt som mulig på forhånd. Vannføringen er forventet å fortsette å stige fram til fredag.

– Det er snakk om unormalt store vannmengder. Normal vannføring på Hellefoss er 300 kubikkmeter i sekundet, nå er det en vannføring ved Hellefoss på 1.800 kubikkmeter, sier konserndirektør Jan Erik Eldor i Å Energi Vannkraft til avisa.

Skulle det oppstå skader på dammen eller svikt kan vannstanden i Drammenselva, ifølge NVE og dameier Å Energi, øke med 70 centimeter.

Flere nyheter: