Menu
To passasjertog sporet av i distriktet Balasore i delstaten Odisha øst i India fredag. Minst 50 mennesker omkom. Foto: Press Trust of India / AP / NTB

80 døde i togulykke i India – 850 er skadd

Minst 80 mennesker har mistet livet i en togulykke øst i India. To passasjertog var involvert, og flere enn 850 mennesker er skadd.

Av NTB | 02.06.2023 22:58:44

Ulykker og naturkatastrofer: TV-bilder fra stedet viser ødelagte vogner, forvridd metall og et stort antall passasjerer liggende ved siden av ulykkesstedet i delstaten Odisha.

– Første prioritet nå er å redde ut passasjerene og gi helsehjelp til de skadde, sa Pradeep Jena, leder for statsadministrasjonen i Odisha.

Antall bekreftede døde og skadde ble stadig høyere i timene etter ulykken fredag. Natt til lørdag lokal tid sa Jena at minst 80 var døde og at over 850 skadde var fraktet til sykehus.

All mulig hjelp gis til dem som er rammet, skriver statsminister Narendra Modi på Twitter.

Et av togene som sporet av, var Coromandel Express mellom Howrah i delstaten West Bengal og Chennai i Tamil Nadu, ifølge indiske medier.

Mellom ti og tolv togvogner sporet av i ulykken, og vrakrester havnet på et spor ved siden av, opplyser en talsperson for jernbanedepartementet til nyhetsbyrået AP. Et annet passasjertog som kom fra motsatt retning, kjørte inn i vrakrestene, og opptil tre vogner fra dette toget sporet også av.

Nesten 500 politifolk og redningsmannskaper, samt 75 ambulanser og busser, har deltatt i redningsinnsatsen, ifølge Pradeep Jena. Årsaken til ulykken er under etterforskning.

Det indiske jernbanenettet er det største i verden som er underlagt én sentral ledelse. Hver dag tar om lag 12 millioner indere toget.

Årlig skjer det flere hundre togulykker i India, og mange av dem skyldes gamle signalanlegg eller menneskelige feil. I senere år har store nyinvesteringer bidratt til å bedre sikkerheten i togtrafikken i India.

Etter ulykken jobbet redningsmannskaper med å få ut flere hundre personer som satt fast i vrakene av togvognene. Det opplyste distriktssjef Dattatraya Bhausaheb Shinde i distriktet Balasore.

Også et godstog var involvert i hendelsen, opplyser toppsjef Amitabh Sharma i Indian Railways til nyhetsbyrået AFP. Dette toget sto parkert ved ulykkesstedet.

(©NTB)

Flere nyheter: