Menu
En 23-åring er dømt til fire års fengsel for drapsforsøk etter at han knivstakk en mann under et slagsmål i Sarpsborg i desember 2021. Foto: nyhetstips.no / NTB

23-åring dømt til fire års fengsel for drapsforsøk i Sarpsborg

En 23 år gammel mann er dømt til fire års fengsel for drapsforsøk etter at han knivstakk en mann under et slagsmål i Sarpsborg i desember 2021.

Av NTB | 10.03.2023 14:05:37

Kriminalitet og rettsvesen: 23-åringen nektet straffskyld da saken mot ham gikk i Søndre Østfold tingrett. Han erkjente å ha knivstukket offeret, men mente han handlet i selvforsvar og krevde frifinnelse for straff med hjemmel i nødverge-bestemmelsen i straffeloven, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Hendelsen fant sted på Brevik i Sarpsborg 5. desember 2021. Da møttes to grupperinger for å gjøre opp i en konflikt som hadde startet på et utested i Fredrikstad tidligere på kvelden.

Den knivstukne, en 31 år gammel mann, ble liggende på sykehuset i åtte dager etter den alvorlige episoden. Han har fortsatt ikke kommet i arbeid, og han har fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse (PTSD), framgår det av dommen.

Den dømte 23-åringen er i tillegg til fengsel dømt til å betale nesten 200.000 kroner i erstatning til knivofferet.

(©NTB)

Flere nyheter: