Menu
Norges Fotballforbund og Nils Fisketjønn sier avgjørelsen er trist. Foto: Terje Pedersen / NTB

2.-divisjonslag i fotball avbryter sesongen – alle kamper annulleres

Nansets kvinnelag i fotball trekker laget sitt fra seriespillet ni kamper ut i sesongen. Norges Fotballforbund sier avgjørelsen er trist.

Av NTB | 19.06.2024 12:33:11

Sport: Nanset rykket ned fra 2. divisjon i fjor høst, men på av grunn av endring i seriestrukturen ble klubben tilbudt å fortsette på tredje nivå også i 2024.

På det tidspunktet hadde Larvik-klubben tro på at de skulle klare å sette sammen en stor nok og konkurransedyktig stall til å gjennomføre en ny sesong i 2. divisjon for kvinner.

Slik ble det ikke. Tirsdag opplyser klubben i en pressemelding at den ser seg nødt til å avbryte sesongen.

«Gjennom vinteren har det vist seg å være svært utfordrende å få tak i nye spillere, som man var avhengig av for å kunne gjennomføre en hel sesong. Flere sentrale spillere la opp etter fjorårets sesong, og i tillegg har flere sentrale spillere forlatt klubben vårsesongen 2024», heter det der.

«Summen av dette kombinert med skader og en allerede smal tropp, har ført til at halve troppen store deler av sesongen har bestått av spillere fra klubbens J15- og J17-lag. Klubben vet at ytterligere spillere forsvinner i sommerpausen, og med bakgrunn i hvor utfordrende det har vært å få tak i nye spillere, ser ikke klubben noen annen utvei enn å trekke laget fra ytterligere spill i 2. divisjon denne sesongen», fortsetter Nanset-ledelsen.

Klubben beklager situasjonen som har oppstått overfor både konkurrentene i avdelingen, sponsorer, supportere, spillere og trenerteam.

Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, forstår beslutningen.

– Det er trist at Nanset ser seg nødt til å trekke laget, samtidig som vi har respekt for den krevende situasjonen klubben har stått i. I henhold til kampreglementet blir alle lagets kamper nå annullert, samt at laget rykker ned, sier han i en uttalelse.

Nanset ligger sist på tabellen i 2. divisjon avdeling 1 etter ni serieomganger. Ett poeng er fasiten.

(©NTB)