Menu
Skytingen skjedde ifølge dansk politi i og rundt Stjerneskibet, som ligger i gaten Pusher Street. Politiet sperret lørdag av et større område der. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix / NTB

18-åring varetektsfengslet etter skyting i Christiania

En 18-åring er varetektsfengslet, siktet for medvirkning til drapet på en 30 år gammel mann i Christiania i København lørdag kveld. Han nekter straffskyld.

Av NTB | 27.08.2023 19:04:51

Kriminalitet og rettsvesen: – Fengslingsmøtet er avsluttet, og den pågrepne knyttet til gårsdagens skyting i og rundt Stjerneskibet i Pusher Street i Christiania er varetektsfengslet i 25 dager, opplyser Københavns politi på X/ Twitter sent søndag ettermiddag.

Politiet sier mannen har anket fengslingen, og hans forsvarer sier 18-åringen nekter straffskyld. Det er ventet at en annen domstol skal ta stilling til fengslingsspørsmålet mandag eller tirsdag.

18-åringen skal ikke være en av de to maskerte mennene som lørdag kveld avfyrte skuddene i Christiania og drepte en mann og såret fire andre, ifølge politiet. Han er imidlertid siktet for å ha vært med på å planlegge drapet og flukten til de to gjerningsmennene.

Politiet har bekreftet at den avdøde har tilknytning til Hells Angels. Lørdag kveld sa politiinspektør Poul Kjeldsen på en pressekonferanse at det ikke kan utelukkes at drapet har sammenheng med konflikter i gjengmiljøet.

Planleggingen av drapet skal ha foregått mellom 24. august og 25. august. To maskerte menn med pistol ankom lørdag kveld Pusher Street, som er sentrum for den organiserte hasjhandelen i Christiania, og avfyrte skudd. De gikk deretter inn i bygningen Stjerneskibet, der de drepte 30-åringen. Han ble truffet med seks skudd.

Flere nyheter: