Menu
Foto: Berit Roald / NTB

150.000 til biblioteket i Haugesund

Hvordan integrere e-sport i mindre bibliotekers tjenestetilbud i fremtiden? Dette prosjektet har Haugesund bibliotek fått 150 000 kroner til fra Nasjonalbiblioteket.

Av Egil M Solberg | 10.04.2023 13:48:38

Bibliotek: Nasjonalbiblioteket gir 14,5 millioner i støtte til bibliotekene av disse midlene går 150.000 til biblioteket i Haugesund.

Det er gitt støtte til flere prosjekter hvor fag- og folkebibliotek samarbeider om forskningsformidling. Et eksempel på dette er biblioteket ved i Haugesund som får støtte til å se på hvordan de kan integrere e-sport i mindre bibliotekers tjenestetilbud i fremtiden.

– Vi har også ønsket å stimulere folkebibliotekene som lokale og regionale aktører for kompetanseutvikling, for eksempel i samarbeid med studiesentre, sier avdelingsdirektør Svein Arne Tinnesand ved Nasjonalbiblioteket.

Prosjektstøtten er et viktig virkemiddel i Nasjonal bibliotekstrategi 2020–2024. Det er Nasjonalbiblioteket som har oppdraget med å dele ut midlene, og midlene er del av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Flere nyheter: