Menu
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) presenterte detaljer i Grønt Industriløft 2.0. FOTO: Skjermbilde fra Regjeringens nett-TV.

15 milliarder til grønt industriløft

Regjeringen setter av 15 milliarder kroner til statlige støtteordninger som en del av et nytt såkalt grønt industriløft.

Av Egil M Solberg | 28.09.2023 08:55:03

Industriløft: Terje Halleland er energipolitisk talsmann fra FrP og kritisk til at regjeringen så ensporet ser på havvind.

– Det nye industriløftet kan være bra, men det kommer an på hvordan pengene brukes, sier Halleland.

Regjeringen kunngjør en ny satsing på det grønne industriløftet med et oppdatert veikart som inkluderer 50 nye tiltak. De setter av 15 milliarder kroner til statlige støtteordninger som en del av dette initiativet, med målet om å redusere utslipp og skape arbeidsplasser.

Statsminister Jonas Gahr Støre uttalte på en pressekonferanse i Oslo at målet er å være målrettet og satse på virkemidler som vil ha den største effekten.

Dette grønne industriløftet inneholder syv satsingsområder for norsk industri, inkludert havvind, hydrogen, batterier, maritim industri, CO₂-håndtering, skog, bioøkonomi og nå også solenergi og prosessindustri.

Regjeringen har tidligere anslått at 60 milliarder kroner er nødvendig for å akselerere denne utviklingen.

En betydelig del av midlene vil gå til egenkapital, garantier, lån og tilskudd for å støtte grønn omstilling.

Statsminister Støre understreker viktigheten av å øke tempoet i det grønne skiftet og støtte næringslivet i denne overgangen.

Flere nyheter: