Menu
En 15-åring døde under en motorsportkonkurranse i Andebu lørdag. Politiet etterforsker ulykken som skjedde da gokarten veltet. Foto: Geir Eriksen / NTB

15 år gammel gutt døde i gokartulykke i Sandefjord: – Fryktelig tung dag

En 15-åring døde i en gokartulykke under en motorsportkonkurranse i Andebu. Norges bilsportforbund møter nyheten med sorg.

Av NTB | 01.06.2024 20:53:01

Ulykker og naturkatastrofer: – Dette er en fryktelig tung dag for Norsk Bilsport. En altfor ung mann har forlatt oss så altfor tidlig og våre tanker går først og fremst til de nærmeste pårørende, sier generalsekretær Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportforbund i en pressemelding.

En 15 år gammel gutt omkom i en gokartulykke under en organisert konkurranse i Andebu lørdag kveld. Gokartføreren var involvert i en hendelse på banen som endte med et rundkast. Gutten pådro seg omfattende indre skader og livet sto ikke til å redde.

Raknerud forteller at de jobber med å ivareta de andre utøverne og funksjonærene som var vitne til hendelsen på en best mulig måte.

– Dette gjøres i godt samarbeid med kriseteam fra Sandefjord kommune, sier Raknerud.

Sørøst politidistrikt opplyste om ulykken klokken 18.09, meldingen om dødsfallet kom klokken 19.58.

Over 200 personer deltok under arrangementet i Andebu. Løpet og all videre kjøring ble stanset da ulykken inntraff, opplyser Norges bilsportforbund.

Flere nyheter: