Michael Mmoh sjokkerte Alexander Zverev i Australian Open. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB

Zverev rystet av amerikaner – ute av Australian Open

Den tyske tennisstjernen Alexander Zverev tok ledelsen, men ble deretter knust av den amerikanske 25-åringen Michael Mmoh i andre runde av Australian Open.

Av NTB | 19.01.2023 09:55:49

Sport: Mmoh er rangert som den 107. beste singlespilleren i verden. Torsdag slo han OL-mester Zverev med sifrene 6-7 (1-7), 6-4, 6-3, 6-2.

Zverev var 12.-seedet i Melbourne og spilte sin første Grand Slam siden han pådro seg en stygg ankelskade i Roland-Garros i mai i fjor. Han var tilbake i spill i lagturneringen United Cup tidligere i januar, men kom til Australian Open med lite kamptrening.

Etter seier i den første runde ble det tap for Mmoh i andre runde. Amerikaneren kom inn i turneringen som «lucky loser», Zverev var klar favoritt. Han vant det første settet etter tiebreak, men i de tre andre ble han brutt og tapte. Sistesettet endte med 6-2 i favør Mmoh.

Tredje runde er karrierebeste for Mmoh i Grand Slam-sammenheng. Zverev, som vant OL-turneringen i Tokyo i 2021, har semifinale som beste resultat i Grand Slam.

Tidligere torsdag røk 8.-seedede Taylor Fritz (USA) ut for hjemmehåpet Alexei Popyrin i fem sett. Popyrin fikk et såkalt wildcard inn i årets turnering.

Andrej Rublev hadde god kontroll på finske Emil Ruusuvuori og vant 4-1.