Menu
Mats Zuccarellos stiftelse har fått inn svært mange søknader om tilskudd. Foto: Pontus Höök / NTB

Zuccarellostiftelsen fikk inn rekordmange søknader: – Dyrtiden rammer flere

Zuccarellostiftelsen har fått nær dobbelt så mange søkere om pengestøtte til barn og unge i idretten. I denne omgang deles det ut 3,4 millioner kroner.

Av NTB | 05.07.2024 11:13:11

Fritid: Stiftelsen opplyser i en pressemelding at i alt 80 klubber og 68 familier får hjelp til å få barn og unge i aktivitet.

Søknadene går i størst grad til å etablere inkluderingsfond, innkjøp av utstyr, cupdeltakelse og innkjøp av utlånsutstyr. På femteplass kommer bidrag til å dekke ubetalte kontingenter.

I årets annen søknadsrunde var det 428 klubber og 163 familier som søkte om tilskudd. Det er nesten dobbelt så mange som i tilsvarende søknadsrunde i fjor, både i antall søknader og beløp.

– Vi ser at dyrtiden rammer flere, og da blir barnas aktiviteter noe som ikke kan prioriteres som før. Som alltid er det de som har minst, som rammes hardest, sier Linnéa Johansson. Hun er leder for formål og program i stiftelsen.

Ishockeystjernen Mats Zuccarello etablerte stiftelsen tilbake i 2016. Han spiller for Minnesota Wild i NHL.

I slutten av mai ble det kjent at den tidligere ishockeyspilleren Alexander Reichenbergs familie opprettet et minnefond der bidragene skal tilfalle Zuccarellostiftelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: