Menu
Mats Zuccarello noterte nok et målpoeng for Minnesota Wild i Globen. Foto: Claudio Bresciani / TT via AP / NTB

Zuccarello rundet NHL-milepæl i Globen – tapte for Ottawa Senators på straffer

Mats Zuccarello passerte 400 assists i NHL da Minnesota Wild tapte 1-2 for Ottawa Senators i Globen i Stockholm lørdag kveld.

Av NTB | 18.11.2023 19:59:45

Sport: NHL er inne i sin såkalte Global Series-uke i Sverige, og der benyttet nordmannen sjansen til å nå nok en milepæl i sin imponerende karriere.

Zuccarello var tredje sist på pucken da Marco Rossi pirket inn 1-0 i midtperioden, og det var nordmannens 400. målgivende pasning i verdens beste ishockeyliga.

Zuccarello har spilt 782 kamper i NHL, og på de har han også scoret 190 ganger, så han nærmer seg både 800 kamper og 600 målpoeng totalt. Denne høsten har han 17 målpoeng (4 mål, 13 assists) på 16 kamper.

Flere scoringer ble det ikke i ordinær tid, og det måtte forlengning til. Der fikk Zuccarello to sjanser til å score alene med Ottawa-keeper Anton Forsberg etter en god gjenvinning, men han rakk ikke å stokke beina skikkelig noen av gangene.

Den norske Wild-løperen mislyktes også i straffeslagkonkurransen. Han var nær scoring, men pucken traff stolpen og spratt ut. Den eneste som scoret på straffene var Senators’ Josh Norris, og dermed vant canadierne 2-1.

– Ja, helt klart. Hva skal vi gjøre, vi spiller igjen klokka 14 i morgen. Vi mener dette var positivt, og de (spillerne) vet at det spilte hardt og bra. Vi fikk ikke resultatet vi ønsket, som er skuffende, men prosessen er riktig, sa han etter kampen.

Det skal nevnes at Wild ble stanset av en god Forsberg i Senators-målet. Svensken ble kårets til kampens spiller på hjemmebane etter strafferedninger, assist og bare ett baklengsmål.

Senators slo tilbake tidlig i tredje periode i den svært jevne kampen. Svenske Erik Brännström fikk pucken fra egen keeper og feide den inn i korthjørnet fra venstrekanten.

Tapet er Wilds fjerde strake, og laget har startet tungt med bare fem seirer fra de første 16 kampene. Trener Dean Evason mener likevel at lørdagens kamp var et steg i riktig retning.

(©NTB)

Flere nyheter: