Lars-Jørgen Salvesen scoret 2-1-målet mot Brann i eliteseriekampen mot Brann lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Zlatko Tripic tomålsscorer da Viking slo Brann 3-1 i toppkampen i Eliteserien

Zlatko Tripic og Lars-Jørgen Salvesen scoret målene da Viking vant 3-1 mot Brann i storkampen i Eliteserien lørdag.

Av NTB | 24.06.2023 19:59:02

Sport: To høytsvevende lag møttes i vestlandsderbyet i Stavanger. Brann har imponert i sesongåpningen og var nærmest serieleder Bodø/Glimt før oppgjøret. Viking fulgte fire poeng bak med én kamp mindre spilt.

Folket på tribunene ble belønnet med en underholdende kamp mellom to gode lag. Lagene var like langt til pause, men mål i det 68. og 74. minutt signert Salvesen og Tripic, sørget for en svært populær hjemmeseier i Stavanger.

Seieren sender Viking opp på en foreløpig tredjeplass på tabellen, ett poeng bak Brann. Tromsø kan ta tilbake plassen hvis de slår Stabæk søndag.

Brann har stadig ikke slått Viking siden juni 2020. Det var i Bergen. Forrige Brann-seier i Stavanger kom helt tilbake i 2017.

Målet var spissens tiende for sesongen.

Fem minutter senere burde Brann doblet ledelsen da Ole Didrik Blomberg kom alene gjennom mot mål. Vingen valgte å sentre til Finne i stedet for å skyte, men sistnevnte var godt markert av Viking-forsvarer Djibril Diop.

– Jeg skal ikke be om ballen der, jeg skal la Blom sette den, sa Finne til TV 2 i pausen.

– Det er en tøff straffe å ta, men det er deilig å sette den i mål, sa Tripic i pausen.

I det 68. minutt lurte Patrick Yazbek seg vakkert forbi på kanten og fant Lars-Jørgen Salvesen foran mål. Sistnevnte kunne ikke gjøre stort annet enn å bredside ballen inn i det åpne målet til 2-1.

Seks minutter senere ble Tripic spilte alene gjennom i bakrom. Alene med keeper var Viking-kapteinen sikker og scoret sitt andre for kvelden.

Ikke overraskende var Bård Finne førstemann til å finne veien til nettmaskene i kampen. Brann sto høyt og snappet opp en feilpasning fra Yann-Erik de Lanlay. Frederik Børsting vendte opp i boksen og fant Finne som hamret inn 1-0.

I stedet var det Viking som skulle utligne. Mathias Rasmussen felte Harald Nilsen Tangen og dommeren pekte på straffemerket. Fra elleve meter var Tripic sikker.