Menu
Zlatan Ibrahimovic er tatt ut til Sveriges EM-kvalifiseringskamper i mars. Foto: Christine Olsson / TT / NTB

Zlatan tilbake på det svenske landslaget: – Han er unik

Zlatan Ibrahimovic (41) er med i den svenske troppen til EM-kvalifiseringskampene i fotball mot Belgia og Aserbajdsjan senere i mars.

Av NTB | 15.03.2023 12:34:14

Sport: Landslagstrener Janne Andersson presenterte onsdag uttaket, og der var spissveteranen Ibrahimovic med.

41-åringen har lagt bak seg ni måneder etter en kneoperasjon. Ibrahimovic, som har slitt mye med skader de siste årene, bidro til at Milan vant Serie A sist sesong.

Han ga seg på landslaget i 2016, men var tilbake igjen i 2021. Siden har skader holdt ham ute av troppen ved flere anledninger. Ibrahimovic har spilt fem Sverige-kamper etter comebacket, og den siste kom i VM-omspillet mot Polen i fjor.

Han ble spilleklar for to uker siden og er blitt matchet forsiktig i Milan.

– Jeg og Zlatan har hatt kontakt under skadeperioden. Nå kjenner han seg såpass bra at han kan bidra på banen. Hans personlighet og erfaring tilfører troppen mye. Han er unik sånn sett, sa Andersson på pressekonferansen onsdag.

Andersson bekreftet samtidig at Ibrahimovic ikke kommer til å spille 90 minutter i noen av kampene.

– Tanken er at han skal kunne komme inn og bidra. Jeg ser ikke på ham som noen startspiller, men det finnes muligheter for innhopp.

Ibrahimovic debuterte for landslaget under daværende trener Lars Lagerbäck 31. januar 2001. Han har totalt spilt 121 kamper for «Söta bror».

Sverige innleder kvalifiseringen med hjemmekamper mot Belgia 24. mars og Aserbajdsjan tre dager senere. I tillegg er Østerrike og Estland en del av gruppen.

(©NTB)