Menu
Tørkede blomster og ukrainske flagg ved et minnested for de mange ukrainske krigsfangene som ble drept i et angrep på et fengsel i russiskokkuperte Olenivka øst i Ukraina 29. juli i fjor. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB

Zelenskyj sier han har besøkt fronten i Bakhmut

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj melder at han lørdag besøkte stillingene til landets spesialstyrker ved fronten i Bakhmut øst i landet.

Av NTB | 29.07.2023 14:03:02

Politikk: I en melding på Telegram oppgir presidenten at han reiste til «framskutte stillinger» ved fronten for å gratulere og rose soldatene for deres styrke og heltemodige innsats.

Ukraina innledet i juni en lenge varslet motoffensiv mot russiske okkupasjonsstyrker etter å ha opparbeidet seg lagre med vestlige våpen og forsterket militæret ved fronten.

Ukrainske ledere har erkjent at kampene er vanskelige og bedt USA og andre land om å gi mer langtrekkende våpen og artilleri.

Ifølge myndighetene beveger ukrainske soldater seg langsomt mot byen Bakhmut, som russiske styrker tok kontroll over i mai etter et blodig slag som ble innledet i fjor sommer.