Menu
Da Zelenskyj ankom landet søndag, ble det kunngjort at Danmark i framtiden skal donere 19 F-16-kampfly til Ukraina. Håpet er at seks av dem kan leveres rundt nyttår, forutsatt at ukrainske flygere har fullført opplæringen. Her er Zelenskyj og statsminister Mette Frederiksen i en F-16 på flybasen Skrydstrup. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau / AP / NTB

Zelenskyj på plass i Folketinget

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er mandag morgen på plass i Folketinget, der skal holde flere taler. Senere skal han spise lunsj med Danmarks dronning.

Av NTB | 21.08.2023 09:14:32

Krig og konflikter: Besøket i den danske nasjonalforsamlingen på Christiansborg i København finner sted dagen etter at Danmark kunngjorde at de skal sende 19 kampfly av typen F-16 til Ukraina.

Etter talen skal han møte partiledere, gruppeledere og lederne av noen av de viktigste komiteene i Folketinget. Like før klokka 10.30 skal Zelenskyj og statsminister Mette Frederiksen holde en tale i Fællessalen.

Rundt klokka 11 tar dronning Margrethe imot Zelenskyj og førstedame Olena til lunsj i Riddersalen – som også ligger på Christiansborg.

Presidentens program i Danmark rundes av med en tale i Rigsdagsgården på hovedtrappen foran Folketinget.

(©NTB)