Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener Frankrikes president Emmanuel Macron kaster bort tiden på dialog med Russland. Bildet er fra en pressekonferanse i Kyiv i fjor sommer. Arkivfoto: Ludovic Marin / AP / NTB

Zelenskyj mener Macron kaster bort tiden på dialog med Russland

Frankrikes president Emmanuel Macron kaster bort tiden på dialog med Russland, mener Ukrainas president.

Av NTB | 20.02.2023 03:05:29

Politikk: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs uttalelser fremkommer i et intervju med den italienske avisen Corriere della Sera søndag.

Zelenskyj viser til Macrons uttalelse fra før helgen da den franske presidenten sa at Russland skal beseires, men ikke knuses, og at konflikten i Ukraina må løses med forhandlinger.

– Det vil være en nytteløs dialog. Faktisk kaster Macron bort tiden sin. Jeg har nådd fram til den konklusjonen at vi ikke er i stand til å endre den russiske holdningen, sier Zelenskyj til avisen.

Samme dag som intervjuet sto på trykk, snakket Macron med Zelenskyj på telefon. Macrons kontor opplyser at de to presidentene diskuterte Zelenskyjs nylige besøk til London, Paris og EU i Brussel, og Natos støtte til mer militærutstyr til Ukraina.

Macron har fått kritikk fra noen Nato-allierte for å ha kommet med blandede signaler om Frankrikes ståsted i krigen mellom Ukraina og Russland.