Menu
Volodymyr Zelenskyj (i forgrunnen) talte fredag til den franske nasjonalforsamlingen og advarte om at andre land kan bli neste offer for det Russland utsetter Ukraina for. Foto: Thomas Padilla / AP / NTB

Zelenskyj i Paris: – Europa er ikke lenger et fredens kontinent

I en tale til den franske nasjonalforsamlingen sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at Europa ikke lenger er et fredelig kontinent.

Av NTB | 07.06.2024 12:13:06

Politikk: – Igjen blir Europas byer ødelagt og landsbyer brennes. Vi lever i en tid da Europa ikke lenger er et fredens kontinent, dessverre, sier Zelenskyj. Han er gjest i den franske nasjonalforsamlingen dagen etter at han deltok ved 80-årsmarkeringen av D-dagen, den allierte landgangen i Normandie under andre verdenskrig.

– Nå er det Ukraina som rammes. Men dette kan ramme andre land i morgen, og vi ser allerede hvor aggresjonen rettes – de baltiske landene, Polen og Balkan, sier den ukrainske presidenten:

– Det russiske regimet ser ikke lenger noen begrensninger, og selv Europa er ikke nok, fortsetter han og viser til Russlands militære aktivitet i Syria og økende tilstedeværelse i Sahel-regionen sør for Sahara.

Zelenskyj sier også at Vladimir Putin forsøker å svekke land gjennom mat- og energiusikkerhet og mener verden hittil har vært for redd til å komme med et kraftig motsvar til den russiske presidenten.